Waarom?

In de geschiedenis lijkt het zowat normaal dat invloedrijke mannen een nieuwe generatie mannen helpen om hogerop te komen: denk maar aan het “old boys network”. In de huidige samenleving komt er steeds meer vraag naar meer vrouwen aan de top. Maar wij staan niet per se achter de manieren waarop dit bereikt wordt. Wij geloven juist dat het tijd wordt voor de vrouwen om elkaar te helpen.

De enige manier om ervoor te zorgen dat meer ambitieuze vrouwen hoog in het bedrijfsleven gaan meedoen is elkaar kennen en helpen. Wij vinden dat dit in de praktijk nog te weinig gebeurt. Een quota is niet nodig als we elkaar allemaal een zetje geven.

Het ontmoeten van een ervaren rolmodel uit de top van het bedrijfsleven en daar op een simpele manier je dilemma mee bespreken creëert zelfvertrouwen en kansen voor jonge ambitieuze vrouwen. Voor jong en voor ‘oud’. Door elkaar die te gunnen helpen we elkaar een handje. Wij geloven erin dat door samen te werken meer bereikt wordt.

Maar dat betekent wel dat we goed willen begrijpen waar je mee worstelt of een zetje nodig hebt. “Ik weet niet zo goed wat ik wil” of “ik zoek een andere baan en hoop dat jullie me willen voorstellen” is niet erg specifiek en kost teveel tijd. En dat hebben we niet.

Als je als mentee wordt gekoppeld aan een mentor dan vindt er twee of drie gesprekken plaats waarbinnen je probleem opgelost wordt. Door jezelf, omdat je zelf het hardste moet nadenken. Durf je? Meld je dan nu aan als mentee door het inschrijfformulier in te vullen